Nepredvidivi nogomet?

Kažu da je nogoment možda najnepredvidljiviji sport na svijetu ..

Ja tvrdim da nije, nego da je podjednako predvidiv kao i svi ostali; kvaliteta vrlo točno presuđuje o sportskom ishodu, vrlo pouzdano i poznato znalcima, kladioničari su vrlo sigurni u svoj unosan posao!

Zbog čega se čini da je nepredvidljiviji od drugih sportova? Razlog je .. Jedna utakmica, samo jedna utakmica .. u kojoj često presuđuje samo jedna greška!

Svjetsko prvenstvo, finale, samo jedna bezvezna greška može presuditi, zato je napetost nerava ogromna. U tome je neizvjesnost tih trenutaka, kockarski finiš..ali do finala ipak stižu nakon serije utakmica samo najbolji, vrlo predvidivo!

Filter, znanstveni filter itekako postoji!

Champions league, daleko, daleko, ..ne stižu tamo outsider-i, oooo..Ne!

Nije nogomet nepredvidiv!!

.. Samo su marketinški stručnjaci vrlo mudri pa prikazuju “raji” onaj završni, finalni korak, u “SAMO JEDNOJ UTAKMICI” .. u kojoj opet, unatoč navodnoj “nepredvidivosti” … kladioničari pouzdano zarađuju, čak i tada!

Dakle, nemojmo se zavaravati nepredvidivošću nogometa.

Sport je znanost u kojoj se svakoga dana provode znanstveni eksperimenti, bilježe svi rezultati najpedantnije, preciznije negoli u ikojoj drugoj znanosti!

Stoga, ne trpim priče o nepredvidivosti nogometa! Samo treba ustanoviti ispravna mjerila.. A jedna utakmica to zasigurno nije. Nemojte gledati nogomet, nikada, kroz samo jednu utakmicu jer ćete pouzdano biti samo-obmanuti. Pozabavite se zapažanjem, ili statistikom; koje momčadi najbrže vraćaju loptu u svoj posjed – one najmoćnije i najuspješnije; koje momčadi najlakše stvaraju priliku za završni udarac, u najmirnijoj situaciji – one najbolje .. Ipak, u ozbiljnome uzorku samo o tome ovise pogotci, golovi, konačni uspjesi..

Ali, čovjek-laik gleda nogomet sa bitno skraćenim pamćenjem, a tako se jedino nogomet može činiti nepredvidivim!

I da …

Novinari naročito šire “tu priču” o nepredvidivosti i zbog toga uzbudljivosti nogometa.. osim mog imenjaka, Roberta Matteonija.

🙏🏻

Objavio Airinbert

Pjesnik i mistik matematskih korijena. Polja mojih interesa isprepletena su u nadanju da sam u procesu spajanja na univerzalnu svijest.

Komentiraj