O nasilju i zgražanju

Gledati ljude, svijet, život ..onakvima kakvi jesu..?!

Zahtjevno, kompleksno..!

Da li je nasilje uzrok ili posljedica? ..Da je uzrok – onda bi zakon “Ne ubij!” riješio/ubio nasilje?!

Da li misliš da “dobre, najbolje i najljepše želje svih Miss-ica svijeta” mogu natjerati nasilje u “mišju rupu”?..Da mogu – onda već odavno ne bi bilo rata, ..jer Miss-ice disclipinirano ponavljaju mantru o “miru u svijetu”!?

Ja želim da vrlo jasno i bistro vidiš najčešće ljudsko obličje – Lažljivost=dvoličnost=prijetvornost..Jer ljudi šminkaju svoje vanjsko lice da bi se svidjeli, nemajući hrabrosti vidjeti “navodnu” vlastitu i tuđu ružnoću.. istinu, koja zna biti samo “neušminkana”.

Ako si sjeo na trn – onda ti se jebe za sve filozofije, čim prije izvadi trn iz dupeta..

Posvemašnje zgražanje nad nasiljem (u javnosti) služi tek “friziranju” slike o sebi samome sebi, a i drugima, stvaranju ušminkane slike jedne zabrinute Miss-ice.

Na kraju ću napisati vrlo konkretno, “trnovito” – umjesto da govoriš šuplje riječi (u javnosti) koje nikome ne pomažu, ponajmanje “svijetu”, a molim te da niti Boga ne uznemiravaš svojim molitvama o stvarima koje su “čisto ljudske”, s kojima Bog nema apsolutno ništa ..umjesto “šupljih riječi”, u nekoj konkretnoj situaciji, budi HRAB(RA)AR i suprotstavi se miroljubivo no posvećeno-odlučno, ne daj da nečija MOĆ i tvoj STRAH presude da “laž još jednom prekrije istinu”! Učinivši to ponekad, u razumnoj mjeri, ne pretjerujući u “svojoj plemenitosti”, učinit ćeš ljudima i svijetu beskonačno više od svih tužbalica, žalopojki .., a pogotovo više od svih molitvi Bogu!

U vezi s molitvama Bogu, volio bih da uistinu razumiješ ovo; samo Ti možeš ostvariti svoje želje, a Bog, kao sveopća Svijest, promatra i upija, sve nas, ljudske duše, kako činimo tu magiju pretvaranja “kamenja u zlato”!

Objavio Airinbert

Pjesnik i mistik matematskih korijena. Polja mojih interesa isprepletena su u nadanju da sam u procesu spajanja na univerzalnu svijest.

Komentiraj